Yurtdışı Programlarını Nasıl Bulabilirim?

Yabancı bir üniversitede program seçmek, genellikle çok zaman alan oldukça zahmetli bir süreçtir. Bu süreci basitleştirmenize ve en uygun programı bulmanıza yardımcı olmak için, yurtdışında lisans veya lisansüstü programların nasıl doğru bir şekilde aranacağına dair küçük bir rehber hazırlamaya karar verdik.

İlk olarak, kağıt üzerinde veya elektronik bir dosyada yapılandırın. Programları seçerken dikkat edeceğiniz ana detaylar şunlardır:

Eğitiminize ne zaman başlamak istiyorsunuz?
Hangi ülkede/ülkelerde eğitim almak istiyorsunuz?
Bir yıllık üniversite eğitimi için harcamak istediğiniz maksimum bütçe
Hangi dilde eğitim almak istiyorsunuz?
Üniversite sıralaması sizin için önemli mi?


Program ararken nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinin:

Derecelendirmeler

Üniversitelerin dünya sıralamasındaki yerlerini, en etkili dünya sıralamalarından biri olan QS Üniversite sıralamasında kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

QS hem genel bir dünya sıralaması hem de bir konu sıralaması yayınlamaktadır. Her zaman üniversitenin çalışma alanınızda hangi konumda olduğuna bakın; bazı üniversiteler belirli alanlarda “uzmanlaşır” ve bu özel uzmanlık alanlarındaki eğitim kalitesi daha yüksek olacaktır.

Örneğin, Cranfield Üniversitesi genel QS sıralamasında temsil edilmemektedir, ancak Tedarik Zinciri Yönetimi alanında dünyada 11. sırada yer almaktadır!

Kabul Koşulları

Sıralama ne kadar yüksekse, şartlar da o kadar yüksektir.

Her zaman kabul komitesinin gelecekteki üniversite öğrencilerinde ne görmek istediğini kontrol edin.

Kabul için temel gereklilikler not ortalaması ve İngilizce seviyesidir. Genellikle üniversiteler belirli bir geçme notu ortalaması öngörmezler. Bu durumda, önceki yıllardaki başvuru sahiplerinin ortalama puanlarını internette bulabilirsiniz.

İngilizce dil gereklilikleri her zaman açıktır ve minimum not ortalaması şartını karşılamıyorsanız başvurunuz değerlendirmeye alınmayacaktır.

GPA ve İngilizce sertifikalarınıza ek olarak, kabul komitesi muhtemelen bir motivasyon mektubu, bir CV, referanslar ve bir portföy (yaratıcı uzmanlıklar için) isteyecektir.

Bu ek gereklilikler program sayfasında belirtilmemiş olabilir, bu nedenle başvuruya kaydolmanızı ve başvuru formundaki tüm gereklilikleri incelemenizi tavsiye ederiz, böylece belgelerinizi göndermeden önce tam olarak ne hazırlamanız gerektiğini bilirsiniz.

Akademik Yıl Başlangıç Tarihleri

Her zaman başlangıç tarihlerini kontrol edin. Bazı programlar Ocak veya Mayıs ayına kadar başlamayabilir. Bu nadirdir, ancak olur.

Tersine, örneğin kışın kayıt yaptırmak istiyorsanız, bazı üniversiteler sonbahara kadar öğrenci almayabilir.

Son Başvuru Tarihleri

Son başvuru tarihleri üniversiteden üniversiteye değişmektedir.

Son başvuru tarihleri genellikle üniversitenin web sitesinin kabul sayfasında belirtilir.

Son başvuru tarihleri genellikle lisans ve lisansüstü başvurular için farklıdır.

Öğrenim Ücreti ve Diğer Ücretler

Uluslararası öğrenciler ve yerel halk için öğrenim ücretleri her zaman farklıdır.

Eğitim almak istediğiniz ülkenin vatandaşı değilseniz, her zaman uluslararası öğrenciler için öğrenim ücreti oranlarını kontrol edin.

Bazı üniversitelerin öğrenim ücretlerini yıla göre değil döneme göre listeleyebileceğini unutmayın, bu nedenle öğrenim ücretleri sayfasındaki bilgileri her zaman dikkatlice okuyun.

Yaşam Maliyeti

Yıllık öğrenim ücreti, başka bir ülkede eğitim almak için ödemeniz gereken masrafların tamamı değildir.

Kural olarak, üniversitenin web sitesinde her zaman kampüs barınması, ikamet maliyeti, yemekler ve diğer üniversite hizmetleri hakkında bilgi bulunur. Bu masraflar, o ülkede okumak için kaba bir oran olarak yazılır. Ancak, paranızı temel günlük rutinlerden ve alışkanlıklardan (örneğin, dışarıda yemek yerine evde yemek pişirmek) tasarruf ederseniz, daha düşük oranlara sahip olabilirsiniz.

Programın Yapısı

Her lisans veya yüksek lisans programının genellikle üniversite web sitesinde yapıyı, konuları, modülleri içeren ayrı bir sayfası vardır ve ayrıca geçmiş yılların bir programı da olabilir.
Böylece öğrenme sürecinin tam olarak nasıl gerçekleşeceği ve size tam olarak ne öğretileceği hakkında bir fikir edinebilirsiniz.
Sonuçta, benzer çalışma alanları farklı üniversitelerde farklı şekilde öğretilebilir. Ayrıca hangi üniversiteyi ve programı seçeceğinize karar vermenize de yardımcı olacaktır.

Bunlar belki de yurtdışında program ararken dikkat etmeniz gereken ana noktalardır. Elbette sizin için önemli olan başka kriterleri de ekleyebilirsiniz. Örneğin, belirli şehirler, bölgeler, program yapısında staj imkanı, olası burslar vb.
Ve kafanızın tamamen karışmaması ve size en uygun programa girebilmek için Rupta’dan kişisel danışmanlık alabilirsiniz.

Hakkımızda

Öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş eğitim rotaları oluşturuyoruz! Eğitim seçimindeki karmaşıklığı ortadan kaldırarak başarıya ulaşmanızı sağlamak için buradayız. Hangi eğitim programlarının, burs ve hibe olanaklarının size uygun olduğunu seçmenizde size yardımcı oluyoruz! Hadi harekete geçin ve kendi başarı yolunuzu belirleyin!

Abone Ol!

​​İndirim ve fırsatlardan, ücretsiz webinarlardan haberdar olmak için abone ol.

Hakkımızda

Öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş eğitim rotaları oluşturuyoruz! Eğitim seçimindeki karmaşıklığı ortadan kaldırarak başarıya ulaşmanızı sağlamak için buradayız. Hangi eğitim programlarının, burs ve hibe olanaklarının size uygun olduğunu seçmenizde size yardımcı oluyoruz! Hadi harekete geçin ve kendi başarı yolunuzu belirleyin!

Abone Ol!

​​İndirim ve fırsatlardan, ücretsiz webinarlardan haberdar olmak için abone ol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bilgilerinizi bıraktıktan sonra temsilcilerimiz sizlerin sorularını yanıtlamak için en hızlı şekilde iletişime geçecektir.